Selecteer taal

NASCAR® GP in Frankrijk!

De NASCAR® Oval World Challenge

Valencia has been a whirlwind of excitement, roaring engines and, tight finishes. <name> took the victory in the Elite 1 series and <name> took the stage in Valencia as the Elite 2 winner.

Tours circuitWaarom is NASCAR® racing zo waanzinnig populair in de Verenigde Staten? Op 30 juni en 1 juli kunnen de toeschouwers van de Tours Speedway dat met eigen ogen zien. Het weekend was een schot in de roos, met razendsnelle races, piloten van wereldklasse en spectaculaire NASCAR®-shows. En natuurlijk met de steun van MOOG®, de beroemde leverancier van kwaliteitsonderdelen. MOOG is de officiële leverancier van stuurinrichtingen en ophangingssystemen voor de NASCAR®-races in de Verenigde Staten.

Het circuit: Tours Speedway


De Tours Speedway is een speciaal aangelegd circuit in het Parc des Expositions in het centrum van Tours, Frankrijk. Het is het enige circuit buiten Noord-Amerika waarop ovale NASCAR®-races worden gereden. Het 650 meter lange ovale circuit beschikt over twee verschillende hellingsgraden: bocht 1 en 2 hebben een hellingsgraad van 9°, terwijl bocht 3 en 4 10,5° oplopen. Dit gegeven staat garant voor opwindende races en spectaculaire inhaalmanoeuvres in het hart van de Franse stad.


 

NASCAR® in Tours

Hou je vast... Het is bijna tijd voor de NASCAR® World Oval Challenge in Tours. Dat wordt genieten van de eerste tot de laatste seconde!

Winnaar van een NASCAR®-race op een ovaal circuit

Ervaringsdeskundige Frédéric Gabillon verklapt hoe je met behendig bochtenwerk een race op een ovaal circuit wint. Ontdek wat hij te zeggen heeft.

 
 

Beleef de race alsnog - Zaterdag

Heb je de NASCAR® World Oval Challenge gemist? Bekijk alle actie uit Tours hier!

Beleef de race alsnog - Zondag

Heb je de NASCAR® World Oval Challenge gemist? Bekijk alle actie uit Tours hier!

Maak kennis met Bobby Labonte: het verhaal van een succesvolle NASCAR®-familie

Ontdek hoe de familie van Bobby Labonte succesvolle NASCAR®-racers werden, dankzij zijn vader, die een gerespecteerde automonteur was. Bekijk het volledige interview.