Skip Navigation

Selecteer taal

'SLIMME' SERVO'S
EEN NIEUWE VERDEDIGINGSLINIE TEGEN DEFECTE ONDERDELEN

Bekijk Video

Ontdek hoe MOOG geautomatiseerde assemblage en kwaliteitsborging gebruikt om superieure kwaliteit te leveren

Er is geen ruimte voor fouten bij het ontwerp en de productie van stuur- en ophangingscomponenten voor auto's. Of het nu gaat om een ​​kogelgewricht, rupsdraagarm, draagarm, axiale stang of ander onderdeel, het belangrijkste doel is om de bestuurder en passagiers te helpen veilig te blijven onder alle bedrijfsomstandigheden.

Omdat er zoveel op het spel staat, is het belangrijk om te begrijpen of de eisen op het gebied van engineering, materialen en montage van een fabrikant in overeenstemming zijn met de reële eisen van de voertuigen van vandaag. En zo niet, op welke merken en leveranciers kunnen installateurs vertrouwen om de kwaliteit, prestaties, waarde en veiligheid te leveren die hun klanten vragen en verdienen?

Ze kunnen terecht bij MOOG, dat heeft geïnvesteerd in de nieuwste geautomatiseerde assemblage- en kwaliteitscontroletechnologieën om ervoor te zorgen dat elk stuur- en ophangingsonderdeel voldoet aan strenge kwaliteits- en prestatienormen. Kortom, er is geen ruimte voor fouten als het gaat om de onderdelen die in een MOOG-doos worden geleverd.

"Fabrikanten die de schaal en expertise hebben om de voordelen van slimme automatisering te benutten, hebben een duidelijk pad naar kwaliteitsleiderschap over degenen die uitsluitend op mensen vertrouwen om stuur- en ophangingsonderdelen te assembleren en op kwaliteit te controleren", zegt Gultekin Hazer, Executive Director Quality EMEA , Tenneco.

Tenneco heeft een verscheidenheid aan slimme machines ingezet die zijn uitgerust met geavanceerde servomotoren en precisiesensoren om ervoor te zorgen dat elk MOOG-onderdeel dat in Europa wordt geassembleerd, binnen strikte toleranties valt voor verschillende belangrijke productkenmerken. Bovendien wordt deze geautomatiseerde assemblagebenadering gecombineerd met kunstmatige intelligentie (AI) om robotapparatuur te helpen niet alleen te "leren" hoe niet-conforme onderdelen kunnen worden geïdentificeerd, maar ook hoe toekomstige kwaliteitsproblemen kunnen worden geëlimineerd.

Waar servo's 'slim' worden

Een servo, een afkorting voor servomechanisme of servomotor, is een elektronische actuator die metingen van positie, snelheid en koppel gebruikt om een ​​geautomatiseerd productieproces te besturen. Tenneco heeft deze technologie gecombineerd met AI om twee fundamentele, kwaliteitskritieke taken uit te voeren bij de productie van MOOG-onderdelen:

  • Repliceer assemblageprocessen zodat ze 100% nauwkeurig zijn
  • Meet en noteer de belangrijkste aspecten van elk proces om onderdelen te identificeren die niet voldoen aan de bijbehorende montagetoleranties

Deze "slimme" servo's vertegenwoordigen een aanzienlijke vooruitgang die verder gaat dan op mensen gebaseerde assemblage- en inspectieprocessen, maar ze zijn niet nieuw. Deze technologie heeft al een revolutie teweeggebracht in de productie van auto's, consumentenelektronica, medische apparaten en talloze andere producten. Gezien de strenge kwaliteitseisen van veel van deze categorieën, is het niet meer dan logisch dat slimme automatisering moet worden toegepast - en waarom het de ideale strategie is voor de productie van stuur- en ophangingsonderdelen.

Foutproofing voor meer veiligheid

Tenneco gebruikt slimme servo's en andere geautomatiseerde technologie om onderdelen met tientallen fouten uit de productie te verwijderen. Waaronder:

  • Plastische vervorming
  • Onjuiste lineaire montagewaarden
  • Afwijkingen van toegepaste krachtpatronen

In elk van deze gevallen, of subcomponenten nu verkeerd zijn geassembleerd, de verkeerde pasmaten hebben of andere gebreken vertonen, wordt het onderdeel automatisch van de productielijn verwijderd en uiteindelijk gesloopt. Maar voordat ze worden afgedankt, gebruiken de technici van MOOG de continue stroom van gegevens die door slimme fabricage worden gegenereerd om de hoofdoorzaken van kwaliteitsproblemen op te sporen en processen aan te passen om herhaling te voorkomen. En zo wordt de productielijn met elke 'leercyclus' efficiënter en nauwkeuriger en is de kwaliteit van elk MOOG-onderdeel gegarandeerd.

'Het is moeilijk om het belang van deze capaciteit te overschatten', zei Gultekin Hazer. "Een probleem met buitentolerantie dat een kogelgewricht, axiaal gewricht of spoorstangeind aantast, kan voor een klant erg moeilijk te detecteren zijn voordat het onderdeel op een voertuig wordt geïnstalleerd."

Door voor MOOG-producten te kiezen, kunnen de technicus en hun klanten erop vertrouwen dat elk onderdeel de strengste kwaliteitscontroles heeft doorstaan die mogelijk zijn met behulp van moderne technologie.

Aanverwante onderwerpen
laden...