Skip Navigation

Selecteer taal

Adrenaline. Paardenkracht. Snelheid. NASCAR!

MET MOOG ALS OFFICIËLE PARTNER.




Valencia Blank Map


Eindelijk, het European NASCAR seizoen 2017 gaat van start: het beste van racen in één zinderend weekend. Doe je gordel om en zet je schrap voor verschroeiend snelle races, coureurs van wereldformaat en spectaculaire Nascar shows, allemaal mogelijk gemaakt door de kwaliteitsvolle onderdelen van MOOG. Wist je dat MOOG in Amerika al meer dan 50 jaar de officiële leverancier is van Nascar voor stuurinrichtingen en veringen? De kwaliteit van MOOG tilt Nascar naar een hoger niveau.

Circuit


Ontdek het R. Tormo circuit in Valencia, waar de eerste Nascar Europe race van dit jaar plaatsvindt. Als officiële partner zal MOOG een prominente rol spelen tijdens de activiteiten op en naast het circuit.

Dit mag je verwachten

Er gaat echt niets boven een Nascar event. Passie voor auto's, Amerikaans enthousiasme, de kwaliteit van MOOG en de kicks van Nascar. Je vindt het allemaal in Valencia komend weekend. Wil je al een voorsmaakje? Bekijk dan de video.

Valencia has been a whirlwind of excitement, roaring engines and, tight finishes. <name> took the victory in the Elite 1 series and <name> took the stage in Valencia as the Elite 2 winner.

Borja Garcia (#1 Alex Caffi Motorsports Ford Mustang) was onklopbaar in deze ELITE 1-seizoensopener op het Circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia. Op zijn thuiscircuit leidde de Spanjaard van begin tot einde. Met deze overwinning, de tweede in zijn carrière, start hij het NASCAR-seizoen van 2017 meteen bovenaan het puntenklassement. Daarmee verschafte Garcia ook meteen voormalig Formule 1-coureur Alex Caffi zijn eerste overwinning, als eigenaar van het Alex Caffi Motorsports Team.

De eerste ELITE 2-race van het NWES-seizoen van 2017 mondde uit in een ware uitputtingsslag, een nek-aan-nekrace waarbij de kleinste fout meteen leidde tot meerdere plaatsen verlies. Het was uiteindelijk Thomas Ferrando (#37 Knauf Racing Team Ford Mustang) die na 16 rondes als overwinnaar uit de race kwam. Ulysse Delsaux (#3 RDV Compétition Toyota Camry) kaapte de tweede plaats weg.

Borja Garcia (#1 Alex Caffi Motorsports Ford Mustang) stak het eerste weekend van de NASCAR Whelen Euro Series in de ELITE 1-Divisie volledig in zijn zak: ook op zondag domineerde hij de race voor eigen publiek op het Circuit Ricardo Tormo. Toch was het een race boordevol actie!

De adembenemende tweede ronde van ELITE 2 eindigde in een emotionele 'Victory Lane' op het Circuit Ricardo Tormo, want de vastberaden Ulysse Delsaux (#31 McDonald's RDV Compétition Toyota Camry) behaalde zijn eerste – én overtuigende – NASCAR-overwinning uit zijn carrière. In een uniek vertoon van sportiviteit kreeg de Fransman, nadat hij uit zijn auto geklommen was, meteen gezelschap van een grote groep concurrenten, die kwamen meevieren.”

 

Check www.EuroNASCAR.com voor meer Nascar nieuws, evenementen en updates.

Elite 1 - Drivers Standings
POS # Driver Pts Poles Wins
1 1 GARCIA,Borja
96 1 2
2 66 BOUCHUT Christophe 80 0 0
3 56 TINEO ARROYO Salvador 78 0 0
4 37 FERRANDO Thomas 75 0 0
5 3 GABILLON Frédéric 73 0 0
Elite 2 - Drivers Standings
POS # Driver Pts Poles Wins
1 37 FERRANDO Thomas 91 1 1
2 3 DELSAUX Ulysse 90 0 0
3 66 DRESZER Maciej 82 0 0
4 98 DE DONCKER Eric 79 0 0
5 24 DUMAREY Guillaume 78 0 0

  


  

Teams Championship
POS # Team Pts
1 37 Knauf Racing 166
2 3 RDV Compétition 163
3 66 DF1 Racing 162
4 1 Alex Caffi Motorsport 158
5 56 Caal Racing 152