Skip Navigation

Selecteer taal

 

HOE MOOG EEN PIONIER OP HET GEBIED VAN INDUSTRIE 4.0 IS

Bekijk Video

Een 'revolutionaire' benadering voor het vervaardigen van superieure ophangingscomponenten

 

In het afgelopen decennium is de vierde fase van de industriële revolutie, of "Industrie 4.0", ontstaan, waarbij nieuwe technologieën en productiemogelijkheden zijn geïntroduceerd die gebruikmaken van digitale connectiviteit om sneller en veiliger dan ooit tevoren goederen van hogere kwaliteit te produceren.

Industrie 4.0 stelt fabrikanten in staat gebruik te maken van intelligente automatisering die machines en mensen naadloos met elkaar verbindt, de informatiestroom en analyse versnelt en de beperking van menselijke interventie wegneemt. Bedrijven die dit model effectief gebruiken, zullen baanbrekende verbeteringen zien in elke fase van de productlevenscyclus: ontwerp, engineering, productie, inventaris, verkoop, klantenservice en meer.

MOOG heeft deze revolutie omarmd in alle productie- en assemblageactiviteiten, met behulp van innovatieve technologieën en gerelateerde processen om een ​​nieuwe generatie stuur- en ophangingsonderdelen te leveren die veiliger en duurzamer zijn en die bijdragen aan een superieure rijervaring voor de voertuigeigenaar.

Centraal in Industrie 4.0 staat het 'Internet of Things' of IoT. IoT is de onderlinge verbinding van machines, sensoren en andere apparaten. Dit uitgebreide netwerk stelt apparaten in staat om gegevens in realtime te delen en stelt zowel de machines als hun menselijke operators in staat om continu gegevens te analyseren en passende maatregelen te nemen om problemen op te lossen en andere aanpassingen door te voeren om efficiëntie, consistentie en, belangrijker nog, hogere kwaliteit te garanderen.

Natuurlijk is er veel meer nodig dan effectieve digitale communicatie om productieprocessen te verbeteren. Het vereist ook het vermogen om consequent de juiste informatie te verzamelen en ervan te leren als een middel om elke generatie product beter te maken dan de vorige.

Dus, hoe doet MOOG het?

Slimme machines

In de frontlinie van de productie staat de apparatuur voor de assemblage. MOOG gebruikt slimme machines die zijn uitgerust met servomotoren en precisiesensoren, die tijdens elke stap van het productieproces gegevens verzamelen en nauwkeurige metingen uitvoeren om de kwaliteit te evalueren, zowel in-line als aan het einde van de lijn, om ervoor te zorgen dat elk onderdeel voldoet aan de juiste toleranties.

Veel data, slimme machines en kunstmatige intelligentie

Elk datapunt dat van elke sensor en interactie wordt verzameld, wordt overgedragen en opgeslagen. Met behulp van deze gegevens kunnen machines "leren" hoe ze bepaalde taken beter kunnen uitvoeren en toekomstige resultaten van specifieke acties kunnen voorspellen. Gegevens die in realtime worden verzameld van MOOG-productassemblageactiviteiten omvatten:

  • Poka yoke (een Japanse term die "foutbestendigheid" betekent) - Wanneer een poka yoke niet is vervuld, wordt de productie stopgezet totdat de fout is gecorrigeerd
  • Tarieven voor productafval
  • Productieparameters van servomotoren, inclusief kracht en verplaatsing
  • Uitgangsparameters (koppelcontroles)

Dit niveau van geavanceerd denken helpt machines slimmer, sneller en beter te werken terwijl elk MOOG-onderdeel het assemblageproces doorloopt in een cyclus van continue verbetering. Het maakt metingen ook nauwkeuriger en biedt de mogelijkheid om naadloos acties voor onderdelen te herhalen met overeenkomende parameters voor productiebatches. Dit zorgt op zijn beurt voor meer consistentie en draagt ​​bij aan een betere algehele productkwaliteit voor klanten.

Gedurende deze cyclus krijgt apparatuur ook een verbeterd vermogen om diagnostiek uit te voeren en zich aan te passen om de eigen problemen op te lossen, inclusief functionele problemen waarvoor traditioneel menselijke interactie nodig was.

Autonome levering en collaboratieve robotica

Het intelligentieniveau dat mogelijk wordt gemaakt door IoT-technologieën zorgt voor een geheel nieuw niveau van veiligheid voor werknemers. Verbonden machines kunnen door hun werkomgeving navigeren en werken voor langere tijd zonder dat menselijke interactie of service nodig is, wat betekent dat de kans op incidenten en verwondingen wordt verminderd of helemaal wordt geëlimineerd.

En wanneer menselijke tussenkomst vereist is, zijn de sensoren en software die de machines aansturen, ontworpen om ervoor te zorgen dat deze interacties op korte afstand zo veilig mogelijk worden uitgevoerd.

Onderling verbonden toeleveringsketens

Een aangesloten productielijn maakt het ook gemakkelijker om aan te passen aan veranderende marktbehoeften. Industrie 4.0-technologieën bieden MOOG-ingenieurs niet alleen meer inzicht en controle door middel van robuuste gegevenszichtbaarheid - de verbonden productielijn kan zich ook flexibeler aanpassen, operaties aanpassen en productielijnen opnieuw configureren in realtime. Dankzij de flexibele opspanning die mogelijk wordt gemaakt door Industry 4.0, kan MOOG honderden onderdeelvariaties produceren vanaf een enkele assemblagelijn met minimale onderbrekingen wanneer wijzigingen worden doorgevoerd.

Door deze mogelijkheden te benutten, kan MOOG nieuwe producten sneller en efficiënter introduceren dan zijn concurrenten.

Een betere klantervaring leveren

Uiteraard kan een grotere efficiëntie van de productie en de toeleveringsketen resulteren in een snellere release van de nieuwste stuur- en ophangingsonderdelen. Maar er zijn ook veel andere voordelen voor de klant.

Stuur- en ophangingsonderdelen behoren tot de meest vitale veiligheidscomponenten van elk voertuig. Ze zorgen niet alleen voor een soepele rit, ze werken samen met andere componenten om nauwkeurige besturing en consistente stabiliteit te bieden. Hierdoor moeten stuur- en ophangingsonderdelen aan de strengste toleranties voldoen. Dankzij Industry 4.0-technologie kunnen bestuurders er meer dan ooit op vertrouwen dat hun stuur- en ophangingsonderdelen van MOOG elke keer aan deze normen zullen voldoen. De kwaliteitscontrole wordt nauwkeurig en nauwlettend gevolgd door digitale sensoren, die minder vatbaar zijn voor menselijke fouten. En terwijl elk onderdeel zich een weg baant door de fabriek, identificeert elke corresponderende machine en computer nieuwe manieren om op een efficiënte manier uitstekende kwaliteit te leveren.

En om nog een stap verder te gaan: elk MOOG-onderdeel is volledig traceerbaar via een serienummer dat is toegewezen aan de productieparameters van dat onderdeel. Als er een onregelmatigheid wordt ontdekt, is elk betrokken onderdeel onmiddellijk herkenbaar, waardoor er snel en adequaat gereageerd kan worden.

MOOG heeft zoveel vertrouwen in deze rigoureuze nieuwe benadering van productassemblage dat het een marktleidende garantie van 3 jaar in Europa biedt. Daardoor kunnen werkplaatsen die originele MOOG-onderdelen installeren erop vertrouwen dat elk onderdeel is ontworpen en gebouwd om superieure prestaties en duurzaamheid te bieden.

Aanverwante onderwerpen
laden...